Blank lack och mullrande motorer

De flesta av oss, med undantag av alla bilentusiaster, tycker det är en djungel och väldigt svårt att köpa nya däck. Det svåra är inte själva köpet, utan snarare vilka däck man ska välja och vad man ska tänka på. I denna artikel kommer vi därför ta upp ett par faktorer som är viktiga att tänka på vid köp av nya däck.

Bredd, höjd, diameter, däcktyp… det är inte konstigt att man blir förvirrad. Lägg till väggrepp, bränsleförbrukning och bullerutsläpp så blir det nästan för mycket och man köper bara första bästa däck man kommer över. Men det krävs faktiskt inte så mycket kunskap som man tror för att exempelvis köpa högkvalitativa sommardäck online, det gäller bara att du funderar ut några faktorer som är viktiga för dig.

Saker att tänka på

När du väl bestämt dig för att köpa nya däck så bör du bland annat ha följande i åtanke innan du bestämmer dig:

  • Hur använder du bilen – kör du oftast korta sträckor eller längre sträckor? Det bör du ha i åtanke när du väljer däck. Inkluderat i denna punkt är om du kör mycket stadskörning eller mycket på motorvägar. Bildäck har olika egenskaper, och kör du exempelvis mycket långa sträckor kan det vara bra att införskaffa nya bildäck som ger låg bränsleförbrukning.
  • Var någonstans du bor – Det är viktigt att man har däck som är väl anpassade till där man bor. Exempelvis skiljer sig klimatet mycket åt om man bor i Skåne eller uppe i Norrbotten. Är det en lång kall vinter med mycket snö, så bör man se till att skaffa bildäck som är anpassade för att klara av det klimatet, så att du kan känna dig säker ute på vägarna.
  • Priset är en viktig faktor – Denna punkt har inte med själva däcket i sig att göra. Men ett bra tips som ofta gör att du kan spara lite pengar, alternativt välja ett bättre däck till din ursprungliga budget, är att handla dina däck online. Konkurrensen online är tuff, och det gör att däckförsäljarna måste pressa sina priser. Det i sin tur gynnar dig som kund.

Hoppas ovanstående tips kan hjälpa dig en bit på vägen när du nu ska köpa dina nya bildäck.

Stäng meny