Blank lack och mullrande motorer

Det är inte längre en ovanlig syn med kvinnliga lagerarbetare som kör truck. Med ett växande behov och en stor efterfrågan finns det goda möjligheter till jobb, och nu satsar många företag på att få in fler lagerarbetare med truckkörkort för att låta företaget och lagerverksamheten växa. 

Det är på lagret det blir tydligt vilken kapacitet ett företag har. Ett företag som har för trångt lager är ett företag som inte har en chans att växa. Därför är det många lager som idag rekryterar folk, och behovet av folk i lager är större än någonsin. E-handel och ökad tillväxt är förstås bakgrundfaktorerna som spelar in. Kanske nu e-handlarna sina truckar från Linde? Där kan man nämligen köpa begagnat och kan välja vilken serviceklass på trucken man vill ha. Det gäller att satsa stort, men då ska man vara smart också.

Trucken är nyckeln

Att många tjejer och kvinnor nu väljer att ta truckkörkort kan ha två olika förklaringar. Dels är det inte längre tabubelagt eller på något sätt konstigt med tjejer som kör truck, något som hade varit en ovanlig syn för bara tjugo, trettio år sedan. Här kan du läsa om en kvinna som valde vägen till trucken eftersom hon tidigt förstod att det här var vägen till jobb. Lyckas man inte hitta truckjobben i sin hemstad är det många som väljer att flytta någon annanstans, för visst är det inte en garanti. En kombination av en ökad tolerans och en arbetsmarknad som skriker efter arbetskraft kan alltså vara orsakerna till att fler än bara män söker sig till lagret.

Om man kör truck finns det lite olika fackföreningar man kan ansluta sig till, det beror på vilken bransch man i övrigt jobbar som. Ett stort förbund som organiserar truckförare inom metallindustrin är ju förstås ifmetall. Det kan vara bra att ansluta sig till ett fack för att någon ska representera ens intressen på en arbetsplats och inom den klassiska industrin är dessa fackförbund starka. Dessutom är det en bra plattform till att organisera fler tjejer, för ofta har man ändå gemensamma intressen av förbättring inom sina arbetsgrupper

Stäng meny