Blank lack och mullrande motorer
För att ett garage ska vara en trivsam och funktionell plats är det bra att satsa på regelbunden städning av utrymmet. Hur håller du då rent och prydligt i ditt garage på bästa sätt? Läs mer om det här nedan!

Att äga ett garage är både skönt och praktiskt. Dels har du en plats att parkera din bil på ett säkert sätt och dels slipper du snö och is på bilen om vintrarna. Har du dessutom ett isolerat och uppvärmt garage så är bilen behagligt varm när du ska iväg en kall vintermorgon. Ett smutsigt och stökigt garage är dock aldrig roligt och av den anledningen är det vettigt att med jämna mellanrum städa och göra fint. En förutsättning för att kunna göra garaget riktigt rent är att satsa på en grovdammsugare. En grovdammsugare är samma sak som en industridammsugare och den kan därför även användas vid byggprojekt med mera – exempelvis när du renoverar därhemma.

Rengöring av garage

Large,Garage,With,Workspace,And,Car,Components,,3d,IllustrationI ett garage drar du in mycket grus, snö och annat som smutsar ned. Här fungerar därför inte en vanlig dammsugare, eftersom den snabbt förstörs av den ”grova” smutsen. Här är grovdammsugaren rätt för jobbet; den är gjord för att klara riktigt smutsiga verkstadsmiljöer. Vad mer kan du då göra för att hålla rent i ditt garage? Här följer några bra tips:

  • Sopa av snön från bilen innan du kör in den i garaget. På så sätt slipper du framförallt vattenpölar och onödigt mycket fukt i utrymmet. Tänk på att ett fukt ofta sätter sig i väggarna och kan orsaka skador med tiden.
  • Har du alla prylar i en enda röra i garaget bör du få lite ordning. Detta åstadkommer du genom att plocka ned allt från hyllorna och sedan sortera i specifika kategorier. Då hittar du mycket lättare när det är något du behöver!
  • Skrapa och svabba bort smuts från väggar och eventuella fönster. Dammtorka hyllor och liknande. Överväg också att måla om väggarna, eftersom detta ger en effektiv känsla av renhet. Välj då helst en kulör som inte genast ser smutsig ut.
Stäng meny