Blank lack och mullrande motorer

Går du i tankar om att öppna ett bilverkstad men har svårt att hitta en passande lokal? I så fall bör du överväga att titta på övergivna byggnader som inte används. Med lite jobb kan de enkelt göras om till en smidig bilverkstad.

Innan du köper lokalen bör du förstås se över den tillsammans med en besiktningsman. Det är bra att få en överblick över eventuella mögel- och fuktskador så du kan ta hänsyn till detta när du räknar på den totala kostnaden.

Samla ihop allt skräp på ett smidigt sätt

Dumpster,On,The,Car.,Garbage,Removal.,Dump,Semitrailer.,Trailed,Equipment.När du börjar renovera och riva ut allt det gamla kommer det samlas en massa skräp och byggdamm. Det är viktigt att detta tas om hand på ett korrekt och miljövänligt sätt. Det enklaste är att kunna samla allt på ett och samma ställe, till exempel i en container. Sortera har flera större containrar som passar utmärkt för ändamålet. Så hyr container här och påbörja städningen så fort som möjligt. Ju snabbare du rensar ut det gamla desto snabbare kan du öppna upp dina nya lokaler.

Bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga lokalen

Det är en god idé att bevara så mycket som möjligt av stommen på lokalen för att slippa riva och bygga nytt. Det kommer spara dig både pengar och tid. Dock är det vissa saker du ska vara uppmärksam på och få undersökt ordentligt om de upptäcks:

  • Vattenskador
  • Mögel
  • Röta

Om du upptäcker detta i lokalen gör du bäst i att riva och bygga nytt. Det kan kosta betydligt mer om du väljer att vänta. Dessutom är det en hälsorisk att vistas i lokaler där detta förekommer. Väl inne i lokalen kan du planera ut en planlösning som passar bäst för din verksamhet. Fundera på om du även vill ha kontorsplatser och om dessa ska vara bakom stängda dörrar eller om du vill sitta öppet i verkstaden. Fundera också på hur ni ska få plats att laga bilarna och hur många bilar som det ska kunna arbetats på samtidigt. Sedan är du på god väg till din verkstad.

Stäng meny