Blank lack och mullrande motorer

Som bilfantast kan det vara roligt att ha ett ställe där du kan mecka med bilen. Men hur gör du garaget meck-vänligt?

Det finns flera knep som kan göra det lite roligare och enklare att mecka i garaget. Ett tips är att installera en lättare och smidigare port från Portfirman för att göra det en aning roligare att gå ut i garaget.

Bra förvaring gör mycket

För att garaget ska bli mer meck-vänligt kan det vara klokt att ordna så att det finns bra förvaring där. Plastlådor, tåliga hyllor med mera är alltid bra att ha några extra av. Då finns det alltid utrymme för extra delar, flaskor och annat nödvändigt.

Skaffa mer plats

Garage som är meck-vänliga har alla en sak gemensamt och det är gott om plats. Det finns ett par knep man kan använda sig av för att ordna det:

  • Rensa bort sådant som inte används
  • Flytta undan gräsklippare med mera
  • Skaffa förvaring i taket
  • Bygg ut garaget

För att du ska kunna mecka i garaget måste du kunna ta dig runt bilen och det gäller både framför, bakom och på sidorna. Vem vill vara rädd för att slå i bildörren så fort den öppnas? Vill du använda garaget för att byta däck med mera ska det också finnas plats att lyfta upp bilen, du ska kunna ta av däcken och montera på de nya utan problem. Kanske behöver du bygga ut garaget?

Ordning och reda

Det är dessutom viktigt att du ser till att hålla ordning i ditt garage. Om du inte hittar det du behöver blir det inte speciellt roligt att hålla på och mecka. För att meckandet ska bli tidseffektivt och fungera måste du också hitta dina saker. Om du måste lägga flera timmar på att leta eller kanske rent av inte hittar sakerna kan du lika gärna lämna in bilen på reparation. Ordning och reda kan du uppnå i ditt garage på flera olika sätt men det är viktigt att du ser till att märka upp förvaringslådor, rensa, kanske sälja och lägga tillbaka saker där du tar dem och att du ser till att andra också gör det om de lånar saker.

Stäng meny