Blank lack och mullrande motorer

Är det dags att välja din nästa yrkeskarriär? Oavsett om du är ung och ska välja ditt första yrke eller om du är äldre och tycker det är dags att göra ett byte i karriärer så är det värt att satsa på att bli bilmekaniker. Det råder stor personalbrist i branschen.

Har du ett intresse av bilar och vill hjälpa folk att köra säkert på vägarna så är bilmekaniker jobbet du ska satsa på. Detta är ett varierande jobb som sällan blir tråkigt och passar dig som är en problemlösare. Har du inte gått gymnasiet än kan du utbilda dig genom att gå fordon och trafikprogrammet. Annars finns det olika yrkesutbildningar som gör dig till en kvalificerad bilmekaniker.

Jobbet som bilmekaniker

Jobbet som bilmekaniker har utvecklats en hel del under åren på grund av att bilarna blir allt mer komplexa.

 

”Förr i tiden kunde den händige ofta laga sin bil själv. Men moderna bilar är komplexa. Numera krävs datorer för att felsöka och när det börjar lysa lampor på panelen är det verkstaden som gäller.” Säger SvD Näringsliv.

 

Detta innebär att mycket av jobbet som bilmekaniker idag går ut på att felsöka bilar med teknik. Men oroa dig inte, mycket av det så kallade skitiga grovjobbet som att byta däck och fylla på olja och liknande klassiska biluppgifter finns fortfarande kvar. Se till att ha ordentligt med skyddande kläder på dig när du meckar, Läs mer här. En annan del av det dagliga arbetet består av kundkontakt. Du bör gilla att socialisera och få folk att trivas på din bilverkstad så de känner sig säkra med att lämna bilen hos dig.

bilmekanikerMotorbranschen är i stort behov av personal

Som nämndes tidigare så blir bilarna allt mer avancerade och tekniska vilket har ställt nya krav på bilmekaniker. Detta har lett till en akut brist av kvalificerade bilmekaniker och hela motorbranschen skriker nu efter personal. Detta innebär att bilmekaniker är ett framtidsjobb där du kan vara nästintill helt säker på att du får jobb direkt efter att du avslutat din utbildning. Arbetsförmedlingen har tagit fram en lista med framtidsjobben där bilmekaniker finns med men även yrken som elektriker, kock och vårdpersonal. Sök till din fordonsutbildning idag så är du garanterad ett jobb imorgon.

Stäng meny